Pentru a licita trebuie sa iti faci un cont

Primul pas este sa apesi butonul de ” Inregistrare ” pe care il gasesti in partea de sus a paginii exact ca in imaginea de mai jos

Dupa ce ai apasat butonul, o sa se deschida o pagina in care o sa iti introduci datele cu care iti faci contul, exact ca in poza de mai jos

In casuta 1: o sa introduci numele de utilizator pe care o sa il folosesti cand licitezi, numele ce va fi vizibil public. Numele de utilizator poate fi poate fi o porecla de genul: Ion91, Pigeon4U, Marian33… etc.

In casuta 2: o sa introduci numele tau real ce va fi folosit la expedierea porumbelului, el nu va fi vizibil pe site si ramane confidential in cazul in care nu folosesti numele tau real ca si nume de utilizator.

Atentie!!!! Porumbeii expediati se ridica doar de persoana care a castigat licitatia si a platit porumbelul. In cazul in care doriti ca alta persoana sa ridice porumbelul platit, o sa va rugam sa ne comunicati asta in scris la adresa extremmaraton@gmail.com

In casuta 3: o sa introduci numarul de telefon care este important sa il introduci cu atentie, in cazul in care acesta este gresit, colegii de la TopMaraton nu te pot contacta in vederea expedierii porumbelului castigat. Numarul va fi confidential si va fi folosit doar in vederea contactarii tale de catre TopMaraton.ro sau de persoana care se va ocupa de transportul porumbelului.

In casuta 4: o sa introduci adresa de mail corecta la care, programul o sa iti trimita automat o parola de acces pe site, parola care ulterior se poate schimba din „contul meu” dupa ce te autentifici prima data.

In casuta 5: o sa introduci o adresa de livrare la care sa iti fie expediat porumbelul castigat la licitatie, obligatoriu trebuie trecuta localitatea si judetul.

Dupa ce ai introdus toate astea, apesi pe butonul „Registrare” si te duci pe adresa de mail care ai introdus-o mai devreme. Pe mail o sa primesti automat parola de acces. Atentie !!!!! in general, mailul care contine parola, intra in spam sau in folderul cu reclame. Marcheaza ca nu este spam pentru a primi pe viitor si alte notificari de la contul tau de utilizator.

Cand contul este realizat si te-ai logat prima data, poti salva datele de logare sa te tina logat permanent, in cazul in care nu faci asta, la fiecare noua vizita o sa fie necesar sa te autentifici apasand butonul „Autentificare” pe care il gasesti tot in pagina de sus a siteului. La pasul de autentificare trebuie sa introduci numele de utilizator „porecla” cu care au facut contul si parola ce ai primit-o pe mail in cazul in care nu ai schimbat-o dupa prima autentificare.

Ce este o oferta rezervată ?

In cazul in care doriti sa rezervati un pret maxim pe care sunteti dispus sa il platiti pentru un porumbel, puteti face asta prin plasarea unei oferte rezervate.

Cum putem face asta:

Trebuie sa intoduceti suma dorita in casuta destinata acestui scop si apasati butonul rosu „Rezerva pret”, este vorba de casuta pe care o puteti vedea ca model in foto de mai jos

Dupa ce ati plasat oferta, nimeni nu poate cumpara porumbelul respectiv sub pretul pe care l-ati rezervat.

Programul va licita automat pentru dumneavoastra un pas peste oferta facuta de un alt user.

De ex:

Daca faceti o oferta rezervata de 500 ron si pasul de licitatie este de 25 ron, cand un user face o licitatie de 200ron, instant, programul ii va afisa ca dumneavoastra ati licitat peste el cu un pas.

Va fi ceva de genul:

MarianPigeon                                   200ron

O.R Numele Dumneavoastra       225ron

MarianPigeon                                   250ron

O.R Numele Dumneavoastra       275ron

In cazul in care cineva da peste cei 500ron pe care i-ati rezervat, va putea cumpara acel porumbel.

Ce trebuie sa faca castigatorii licitatiei ?

Dupa terminarea licitatiei o sa fiti contactati de unul din colegii de la TopMaraton.ro pentru a va comunica modalitatea prin care puteti achita porumbelul castigat.

Termenul de achitare a porumbelului este de 4 zile lucratoare de la data comunicarii modalitatii de plata. In cazul in care porumbelul nu se achita in acest interval, pierdeti dreptul de cumparare a acestuia. Asta in cazul in care nu ati facut o alta intelegere cu vanzatorul.

Livrarea si transportul porumbeilor

Costul de livrare a porumbelului cade in responsabilitatea cumparatorului.

Dupa achitarea porumbelului in teremenul stabilit mai sus o sa fiti contactat pentru detalii de expediere. Expedierea se poate face cu o sursa a cumparatorului sau se poate apela la cei care se ocupa cu transportul porumbeilor.

Transportul este disponibil cu următoarele condiții și tarife practicate de cei care se ocupa cu transportul porumbeilor:

* 50 ron – 100ron / porumbel: este transportul pe rutele ce leaga orașele principale din ruta transportatorului cu livrare in punctele de întâlnire stabilite între transportator și beneficiar ( de ex.: intrare in oraș, ieșire din oras, benzinăria x sau y de pe centura ). La acest tarif nu se livrează la adresa clientului. Timpul de livrare poate dura in medie intre 5 zile si  2-3 saptamani de la finalizarea licitatiei dar tot mai multi transportatori apar pe piata si astfel timpul de livrare a scazut destul de mult.

*100 -200 ron / porumbel: opțiune oferită de transportatori pentru clienții mai exigenti care doresc livrare la adresa.

O alta optiune poate fii stabilită de comun acord între expeditor si destinatar.